Urpremiär i Skandinavien!

SödertäljeOperan presenterar stolt

La Wally


Helaftonsopera från 1892 av Alfredo Catalani. En udda pärla ur den italienska operaskatten, aldrig förut spelad i Sverige. Med kanske den vackraste sopranaria som skrivits; Ebben? Ne andrò lontana.
Catalani har en isolerad plats i den italienska operans historia, med ytterst personligt tonspråk präglat av melankolisk senromantik och expressionistisk anda!
Kom och njut av snö, blodröd passion, eldiga danser och mordförsök i en aktuell och nydanande uppsättning på livets viktigaste tema.
Nämligen: ”Hur har vi det med kärleken idag?”

I byn Hochstoff högt upp i Österrikes alplandskap, bor den vackra och självständiga Wally. Hon är dotter till Stromminger, den mäktigaste mannen i trakten. På sitt 70-årskalas lovar han oväntat bort henne till sin förvaltare Gellner. Om hon inte accepterar blir hon förskjuten från hemmet. För den stolta Wally är valet enkelt; hellre flytta upp ensam i bergen än acceptera en make hon inte älskar.Men när den riktiga kärleken, i jägaren Hagenbachs gestalt drabbar henne, blir hon osäker och gör val som hon bittert får ångra…