Angela Rotondo

Angela gick på Adolf Fredriks musikskola i födelsestaden Stockholm, därefter Kungl. Musikhögskolans sångsolistlinje. Hon bosatte sig i Italien och fortsatte studierna hos bl.a. Sesto Bruscantini och Fernando Bandera. Angela var i fem år anställd på Cataniaoperan på Sicilien.
Angela har sjungit många av de stora sopranrollerna. I Italien sjöng hon bl.a. Mimì i Puccinis La Bohème, Abigaille i Verdis Nabucco och Violetta i Verdis La Traviata. På Folkoperan i Stockholm har Angela sjungit titelrollerna i Puccinis Tosca och Donizettis Lucia di Lammermoor (2003), Amelia i Verdis Maskeradbalen (2004), Konstanze i Mozarts Enleveringen ur Seraljen (2001), Fiordiligi i Mozarts Così fan tutte samt Woglinde och Freja i Wagners Rhenguldet. Bland Angelas utländska engagemang bör nämnas Donna Anna i Mozarts Don Giovanni i Frankfurt (2004) och deltagande i Verdi Gala i Oviedo, Spanien. Hon har sjungit i flera oratorier, mässor och moderna verk, däribland rollen Beatrice i Sven David Sandströms Jeppe (2001) och sopranpartiet i Gunnar Buchts Panta rei (2003) med Radiokören. Sommaren 2008 gjorde Angela rollen som Fidelia i Puccinis opera Edgar i Wien.
För SödertäljeOperan har Angela tidigare gjort rollen som Imogene i Bellinis Il Pirata och titelrollen i la Gioconda (2007).

<< Tillbaka